Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
SE ALLE ENHETER

TILBUD: TRAKTORDREVNE TROMMELHUGGERE

Beskrivelse av enheten

SKORPION 500 RB er en trommelhugger som skal brukes sammen med en landbrukstraktor med effekt på minst 120 hk (540 til 750 omdr./min). På grunn av den store diameteren av materialet som hugges (opptil 300 mm) er maskinen beregnet for mekanisk innmating av treavfall ved hjelp av en hydraulisk kran (løfteanordning). Maskinen er som standard utstyrt med en base for montering av en slik kran. Den store munningen med dimensjoner på 550 x 370 mm tillater å hugge store grener og andre typer treavfall med store dimensjoner.

Fliskutteren er utstyrt med innmatningssystem som består av en tannrulle innebygd i svingarmen. Rullen med diameter på 380 mm presser og drar materialet inn i trommelen. I tillegg finnes det et innmatningsbord med et tannbånd på 920 mm med hydraulisk foldbar innmatningsklaff med tannbånd på 850 mm. Systemet startes, stoppes eller kjøres i revers ved hjelp av en joystick. Båndsystemet forenkler operatørens arbeid og garanterer høy effektivitet. Fritt rom mellom båndtransportørene skiller vekk forurensning som småstein, jord, sand o.l. og gir lengre levetid for knivene.

Innmatingssystemet er drevet av en hydraulikkpumpe som monteres som standard og som driver rullene og beltet gjennom hydrauliske motorer med reduksjonsgir. Flishuggeren leveres som standard med trinnløs justering av matehastigheten for materialtykkelser fra 5 til 35 mm. Med denne løsningen kan man få fine fliser som etter ytterligere behandling med en hammerkvern kan brukes for produksjon av briketter og pellets.

Huggesystemet som består av 3 skjærekniver anordnet i sektorer på trommelen (en omdreining av trommelen er en skjæring over hele bredden av trommelen). Denne løsningen gir meget høy ytelse med forholdsvis lav traktoreffekt.

Flishuggeren er utstyrt med en sil med maskevidde på 30x30 eller 50x50 mm som sikrer jevn størrelse på flisen. Flisen som går gjennom silen transporteres med to transportskruer til utkastviften og ut gjennom utkastrøret.

Maskinen har et hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering med hydraulisk fordeler eller joystick i et område på 240 grader.

Fliskutteren er montert på et en-aksels understell, noe som gir mulighet for å slepe maskinen på alle veityper. Kjøreaksel gjør at Skorpion 500 RB kan kjøre opp til 25 km/h. Maskinen kan bli utstyrt med kjøreaksel med fjær eller pneumatisk understell – begge akslene er utstyrt med en pneumatisk brems.

Lastebordet er montert med en vinkel på 90 grader i forhold til kjøreretningen, noe som tillater å transportere flishuggeren og tilhengeren samtidig med én traktor (flishuggeren har en automatisk tilhengerfeste).

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene «tykt tre» og «tynt tre» kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen fra treavfall kan brukes som brensel, råstoff for produksjon av trepanel eller for videre bearbeiding med hammermøller. Skorpion 500 RB er den optimale løsningen for bedrifter som ønsker å utvokle sin virksomhet i en moderne og miljøvennlig retning.

Spesifikasjoner

MODELL

SKORPION 500 RB

Størrelse (L x B x H) [mm] 43870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Vekt [kg] 3700** uten hydraulisk kran
Grendiameter [mm] 300
Kniver 3 skjærekniver + 1 motkniv
Innmatingshastighet [mb/min] opptil 21
Kapasitet [m3/h] opptil 20
Innmating rull og belte med hydraulisk drift
Trommeldiameter [mm] 520
Innmatingsbord (B x H) [mm] 550 x 370
Beltelengde [mm] bord 920, lasteluke 850
Sikt [mm] 30x30 eller 50x50
Minimal kraft på traktor [hk] 120
()* - størrelse når maskinen er i drift.
()** - vekt avhenger av tilbehør.

 

Standard utstyr:

 • Aksel opptil 25 km/t.
 • Hydraulisk betjent sammenleggbart matebord (lasteluke) med belte.
 • Hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering i et område på 240 grader og avviser.
 • LED-lykter.
 • Kraftuttak.
 • Eget hydraulikksystem.
 • Hydraulisk justerbar støtteben.
 • Flishuggeren har en automatisk tilhengerfeste.
 • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.
 • Styring via en hydraulikk fordeler (eller med joystick).

 

Ekstrautstyr:

 • Aksel med fjæroppheng eller pneumatisk oppheng, begge akslene med pneumatisk brems.
 • Hydraulisk heisekran.

spør om enheten

TEKNAMOTOR 2019
implementering:dwarazy.com
opp