Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
SE ALLE ENHETER

TILBUD: TRAKTORDREVNE TROMMELHUGGERE

Beskrivelse av enheten

Skorpion 350 RB er en traktordreven fliskutter som egner seg med en traktor på minst 100 KM (540 turtall/min). Den kutter kvister og grener med diameter på opp til 25 cm og er egnet til mekanisk innmatning av flis. Dette skjer ved hjelp av en hydraulisk dreven kran der festefoten leveret med fliskutteren som standardpakke. Stor lasteplass og innmatningstut på 375 x 340 mm gir mulighet for å male selv vide kvister og annen type trevirke med stort volum.

Fliskutteren er utstyrt med innmatningssystem som består av en tannrulle innebygd i svingarmen. Rullen med diameter på 380 mm presser og drar materialet inn i trommelen. I tillegg finnes det et innmatningsbord med et tannbånd på 750 mm med hydraulisk foldbar innmatningsklaff med tannbånd på 630 mm. Systemet startes, stoppes eller kjøres i revers ved hjelp av en joystick. Båndsystemet forenkler operatørens arbeid og garanterer høy effektivitet. Fritt rom mellom båndtransportørene skiller vekk forurensning som småstein, jord, sand o.l. og gir lengre levetid for knivene.

Innmatningssystemet forsynes med hydraulisk pumpe som fliskutteren er utstyrt med. Rullen og båndene forsynes fra pumpen ved hjelp av hydraulisk drevne motorer med reduksjonsgir.

Man kan justere hastighet på innmatning av trevirke i kutteområde fra 5 til 28 mm. På denne måten er det mulig å produsere finflis som han behandles videre i hammermøllere til brikett eller pellets, mens storflis egner seg godt som brensel eller kan selges til industriformål.

Kutteesystemet er basert på at det sitter 2 kniver på en trommel som kutter trevirket mot 1 motkniv. Dette garanterer høy effektivitet ved en relativt liten effekt på traktoren.

Regelmessig kutting garanteres takket være en sil montert under trommelen. Flisene fjernes derfra ved hjelp av to snegletransportører til utkastervifte og deretter kastes via utkastertut. Fliskutteren er utstyrt med hydraulisk foldbar utkastertut som kan dreies automatisk 240° i forhold til understell, og justerbar deflektor til endring av utkastretning. Enheten styres ved hjelp av en joystick.

Fliskutteren er montert på et en-aksels understell, noe som gir mulighet for å slepe maskinen på alle veityper. Kjøreaksel gjør at Skorpion 350 RB kan kjøre opp til 25 km/h. Maskinen kan bli utstyrt med kjøreaksel med fjær eller pneumatisk understell – begge akslene er utstyrt med en pneumatisk brems.

Den innovative løsningen på plasseringen av innmatingsbordet med vinkelen 90º i forhold til kjøreretning gjør det mulig å koble på en tilhenger til å samle flis i bak fliskutteren. Man kan da dra med seg begge deler ved bruk av bare en traktor (fliskutteren er utstyrt med en automatisk slepekrok).

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen fra treavfall kan brukes som brensel, råstoff for produksjon av trepanel eller for videre bearbeiding med hammermøller. Skorpion 500 RB er den optimale løsningen for bedrifter som ønsker å utvokle sin virksomhet i en moderne og miljøvennlig retning.

 

Spesifikasjoner

MODELL

SKORPION 350 RB

Størrelse (L x B x H) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Vekt [kg] 3400** uten hydraulisk kran
Grendiameter [mm] 250
Kniver 2 skjærekniver + 1 motkniv
Innmatingshastighet [mb/min] opptil 21
Kapasitet [m3/h] opptil 16
Innmating rull og belte med hydraulisk drift
Trommeldiameter [mm] 520
Innmatingsbord (B x H) [mm] 375 x 340
Beltelengde [mm] bord 750, lasteluke 630
Sikt [mm] 30x30 eller 50x50
Minimal kraft på traktor [hk] 100
()* - størrelse når maskinen er i drift.
()** - vekt avhenger av tilbehør.

 

Standard utstyr:

 • Aksel opptil 25 km/t.
 • Hydraulisk betjent sammenleggbart matebord (lasteluke) med belte.
 • Hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering i et område på 240 grader og avviser.
 • LED-lykter.
 • Kraftuttak.
 • Eget hydraulikksystem.
 • Hydraulisk justerbar støtteben.
 • Flishuggeren har en automatisk tilhengerfeste.
 • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.
 • Styring via en hydraulikk fordeler (eller med joystick).

 

Ekstrautstyr:

 • Aksel med fjæroppheng eller pneumatisk oppheng, begge akslene med pneumatisk brems.
 • Hydraulisk heisekran.

spør om enheten

TEKNAMOTOR 2019
implementering:dwarazy.com
opp