Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
  Mobile trommelfliskuttere  
  Video
1
Skorpion 500 RB
 

Skorpion 500 RB, er en trommelhugger som skal brukes sammen med en landbrukstraktor med effekt på minst 120 hk (540 til 750 omdr./min). På grunn av den store diameteren av materialet som hugges (opptil 300 mm) er maskinen beregnet for mekanisk innmating av treavfall ved hjelp av en hydraulisk kran (løfteanordning). Maskinen er som standard utstyrt med en base for montering av en slik kran. Den store munningen med dimensjoner på 550 x 370 mm tillater å hugge store grener og andre typer treavfall med store dimensjoner.

Innmatingssystemet består av en tannet rull med diameter på 380 mm montert på en svingarm, som har til oppgave å presse og trekke inn materialet, og et matebord med et tannet belte med lengde på 680 mm, med en manuelt betjent lasteluke foran. Skorpion 500 RB kan også være utstyrt med et hydraulisk sammenleggbart lasteluke med et tannet belte med lengde på 600 mm. Beltesystemet forenkler operatørens arbeid og garanterer høy ytelse.

Innmatingssystemet er drevet av en hydraulikkpumpe som monteres som standard og som driver rullene og beltet gjennom hydrauliske motorer med reduksjonsgir.

Flishuggeren leveres som standard med trinnløs justering av matehastigheten for materialtykkelser fra 5 til 35 mm. Med denne løsningen kan man få fine fliser som etter ytterligere behandling med en hammerkvern kan brukes for produksjon av briketter og pellets.

Huggesystemet som består av 6 skjærekniver anordnet i sektorer på trommelen (en omdreining av trommelen er en skjæring over hele bredden av trommelen). Denne løsningen gir meget høy ytelse med forholdsvis lav traktoreffekt. Skjæreknivene kan slipes ned med opptil 55 mm, noe som gjør at levetiden forlenges markant.

Flishuggeren er utstyrt med en sil med maskevidde på 30x30 eller 50x50 mm som sikrer jevn størrelse på flisen. Flisen som går gjennom silen transporteres med to transportskruer til utkastviften og ut gjennom utkastrøret.

Maskinen har et hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering med hydraulisk fordeler eller joystick i et område på 240 grader.

Flishuggeren er montert på et chassis med én aksel, noe som gjør det mulig å taue maskinen på alle typer veier. Med standardaksel uten brems kan Skorpion 500 RB kjøre med hastigheter opptil 25 km/t. Maskinen kan også være utstyrt med en aksel med fjæroppheng (opptil 40 km/t) eller pneumatisk oppheng (opptil 80 km/t) – begge akslene har pneumatisk brems.

Lastebordet er montert med en vinkel på 90 grader i forhold til kjøreretningen, noe som tillater å transportere flishuggeren og tilhengeren samtidig med én traktor (flishuggeren har en automatisk tilhengerfeste).

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen fra treavfall kan brukes som brensel, råstoff for produksjon av trepanel eller for videre bearbeiding med hammermøller. Skorpion 500 RB er den optimale løsningen for bedrifter som ønsker å utvokle sin virksomhet i en moderne og miljøvennlig retning.

 

Tekniske data

MODELL

SKORPION 500 RB

Størrelse (L x B x H) [mm]

3870 x2360 (3000)* x 3025 (4460)*

Vekt [kg]

3400** uten hydraulisk kran

Grendiameter [mm]

300

Kniver

6 skjærekniver + 1 motkniv

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 21

Kapasitet [m3/h]

opptil 20

Innmating

rull og belte med hydraulisk drift

Trommeldiameter [mm]

520

Innmatingsbord (B x H) [mm]

550 x 370

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 35 mm (kommer an på materiale)

Sikt [mm]

fra 30 til 50

Beltelengde [mm]

bord 680, lasteluke 600

Minimal kraft på traktor [hk]

120

()* - utfoldet.

()** - poids dépend de l'équipement du broyeur.

 

Standard utstyr:

 • Aksel opptil 25 km/t.
 • Hydraulisk betjent sammenleggbart matebord (lasteluke) med belte.
 • Hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering i et område på 240 grader og avviser.
 • Moderne LED-lykter.
 • Kraftuttak.
 • Eget hydraulikksystem.
 • Hydraulisk justerbar støtteben.
 • Flishuggeren har en automatisk tilhengerfeste.
 • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.
 • Styring via en hydraulikk fordeler (eller med joystick).

Ekstrautstyr:

 • Aksel med fjæroppheng (opptil 40 km/t) eller pneumatisk oppheng (opptil 80 km/t), begge akslene med pneumatisk brems.
 • Hydraulisk heisekran.
 
 
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com