Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
  Flishuggere traktordrevne  
 
  Video
 
 
1
Skorpion 350 SDB
 
     
 

Skorpion 350 SDB er den mest teknologisk avanserte mobile trommehugger som tilbys til kommunale bedrifter og firmaer som driver med veiarbeid samt for skogindustrien. På grunn av den store ytelsen (maks. diameter på grener opptil 25 cm) er maskinen spesielt egnet til hugging av trestammer og store grener; munningens bredde er 375 mm og høyde 340 mm.

Innmatingssystemet består av en tannet rull med diameter på 380 mm montert på en svingarm, som har til oppgave å presse og trekke inn materialet, og et matebord med et tannet belte med lengde på 680 mm, med en manuelt betjent lasteluke foran. Denne løsningen forenkler innmating av tre, noe som gjør arbeidet lettere og mer effektivt. Rullen og beltet er drevet av hydrauliske motorer med reduksjonsgir og en hydraulikkpumpe montert på flishuggeren.

Flishuggeren leveres som standard med trinnløs justering av matehastigheten for materialtykkelser fra 5 til 28 mm. Med denne løsningen kan man få fine fliser som etter ytterligere behandling med en hammerkvern kan brukes for produksjon av briketter og pellets.

Huggesystemet som består av 4 skjærekniver anordnet i sektorer på trommelen (én skjæring per omdreining) gir meget høy ytelse i forhold til belastning på drivverket. En sil som er montert rundt trommelen med maskevidde på 30x30 eller 50x50 mm sikrer produksjon av flis med uniforme dimensjoner i henhold til standard G30 og G50.

Flisen som går gjennom silen transporteres med to transportskruer til utkastviften og ut gjennom utkastrøret. Utkastrøret kan dreies rundt 360 grader ved hjelp av en skruemekanisme, noe som tillater å kaste ut flisen i ønsket retning.

Flishuggeren er drevet av en firesylindret, turboladet dieselmotor fra Perkins eller Yanmar (84 hk). Motorene er væskekjølt og som standard dekket med panser. For å sikre flere timers kontinuerlig drift av flishuggeren, har drivstofftanken en kapasitet på 60 liter.

På grunn av forventningene til brukerne, har flishuggeren fått europeisk godkjenning, noe som gjør at maskinen kan registreres for veitrafikk. Flishuggeren er montert på et chassis med én aksel med påløpsbrems og parkeringsbrems samt tilhengerfeste for kule eller øyefeste. Maskinen i form av en spesiell tilhenger tillater rask flytting fra sted til sted.

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen fra treavfall kan brukes som brensel, råstoff for produksjon av trepanel eller for videre bearbeiding med hammermøller. Skorpion 350 SDB er den optimale løsningen for bedrifter som ønsker å utvokle sin virksomhet i en moderne og miljøvennlig retning.

 
 

Tekniske data

   
 
 

MODELL

SKORPION 350 SDB

Størrelse (L x B x H) [mm]

4120 (4860)* x 2010 x 2520

Vekt [kg]

2470

Grendiameter [mm]

250

Kniver

4 skjærekniver + 1 motkniv

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 21

Kapasitet [m3/h]

opptil 16

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 28 mm (kommer an på materiale)

Innmating

rull og belte med hydraulisk drift

Trommeldiameter [mm]

520

Sikt [mm]

fra 30 til 50

Innmatingsbord (B x H) [mm]

375 x 340

TEKNISKE MOTORSPESIFIKASJONER

Motortype

YANMAR 4TNV98T / PERKINS 804D-33T

Motorstørrelse [cm3]

3319/3300

Motorkraft [hk]

84

Avkjøling

væske

Drivstofftype

diesel

Drivstofftank [l]

60

Maks. drivstofforbruk [l/h]

13

Tenningssystem

el.start

()* - utfoldet.

 

Standard utstyr:

  • Utkastrør med skruemekanisme for 360 grader rotasjon, avviser.
  • Reservehjul.
  • Moderne LED-lykter.
  • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.

Ekstrautstyr:

  • Forhøyning til utkastrøret.
 
 
   
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com