Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
  Mobile trommelfliskuttere  
  Video
1
Skorpion 350 RB
 

Skorpion 350 RB, er en trommelhugger som skal brukes sammen med en landbrukstraktor med effekt på minst 100 hk (540 omdr./min). På grunn av den store diameteren av materialet som hugges (opptil 25 cm) er maskinen beregnet for mekanisk innmating av treavfall ved hjelp av en hydraulisk kran (løfteanordning). Maskinen er som standard utstyrt med en base for montering av en slik kran. Den store munningen med dimensjoner på 375 x 340 mm tillater å hugge store grener og andre typer treavfall med store dimensjoner.

Innmatingssystemet består av en tannet rull med diameter på 380 mm montert på en svingarm, som har til oppgave å presse og trekke inn materialet, og et matebord med et tannet belte med lengde på 680 mm, med en manuelt betjent lasteluke foran. For mekanisk innmating kan flishuggeren utstyres med en hydraulisk betjent lasteluke med en belteinnmater med en lengde på 600 mm. Beltesystemet forenkler operatørens arbeid og garanterer høy ytelse.

Innmatingssystemet er drevet av en hydraulikkpumpe som monteres som standard og som driver rullene og beltet gjennom hydrauliske motorer med reduksjonsgir.

Flishuggeren leveres som standard med trinnløs justering av matehastigheten for materialtykkelser fra 5 til 28 mm. Med denne løsningen kan man få fine fliser som etter ytterligere behandling med en hammerkvern kan brukes for produksjon av briketter og pellets.

Huggesystemet som består av 4 skjærekniver anordnet i sektorer på trommelen (en omdreining av trommelen er en skjæring over hele bredden av trommelen). Denne løsningen gir meget høy ytelse med forholdsvis lav traktoreffekt. Skjæreknivene kan slipes ned med opptil 55 mm, noe som gjør at levetiden forlenges markant.

Flisen har en jevn størrelse takket være en sil som er montert under trommelen. Flisen som går gjennom silen transporteres med to transportskruer til utkastviften og ut gjennom utkastrøret. Utkastrøret kan dreies manuelt rundt 360 grader ved hjelp av en skruemekanisme. (flishuggeren kan også være utstyrt med et hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk styring med joystick i et område på 240 grader).

Flishuggeren er montert på et chassis med én aksel, noe som gjør det mulig å taue maskinen på alle typer veier. Med standardaksel uten brems kan Skorpion 350 RB kjøre med hastigheter opptil 25 km/t. Maskinen kan også være utstyrt med en aksel med fjæroppheng (opptil 40 km/t) eller pneumatisk oppheng (opptil 80 km/t) – begge akslene har pneumatisk brems.

Lastebordet er montert med en vinkel på 90 grader i forhold til kjøreretningen, noe som tillater å transportere flishuggeren og tilhengeren samtidig med én traktor (flishuggeren er utstyrt med tilhengerfeste).

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen fra treavfall kan brukes som brensel, råstoff for produksjon av trepanel eller for videre bearbeiding med hammermøller. Skorpion 350 RB er den optimale løsningen for bedrifter som ønsker å utvokle sin virksomhet i en moderne og miljøvennlig retning.

 

Tekniske data

MODELL

SKORPION 350 RB

Størrelse (L x B x H) [mm]

4000 x2260 (2760)* x [2650 standard utkastrør] [2670 (4000)* sammenleggbart utkastrør]

Vekt [kg]

2450** uten hydraulisk kran

Grendiameter [mm]

250

Kniver

4 skjærekniver + 1 motkniv

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 21

Kapasitet [m3/h]

opptil 16

Innmating

rull og belte med hydraulisk drift

Trommeldiameter [mm]

520

Innmatingsbord (B x H) [mm]

375 x 340

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 28 mm (kommer an på materiale)

Sikt [mm]

fra 30 til 50

Beltelengde [mm]

bord 680 (lasteluke 600)***

Minimal kraft på traktor [hk]

100

()* - utfoldet.

()** - vekt avhenger av tilbehør.

()*** - tilgjengelig som ekstrautstyr.

 

Standard utstyr:

 • Aksel opptil 25 km/t.
 • Manuelt betjent sammenleggbar lasteluke uten belte.
 • Utkastrør med skruemekanisme for 360 grader rotasjon, avviser.
 • Moderne LED-lykter.
 • Kraftuttak.
 • Eget hydraulikksystem.
 • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.

Ekstrautstyr:

 • Aksel med fjæroppheng (opptil 40 km/t) eller pneumatisk oppheng (opptil 80 km/t), begge akslene med pneumatisk brems.
 • Hydraulisk betjent sammenleggbart matebord (lasteluke) med belte.
 • Hydraulisk sammenleggbart utkastrør med automatisk rotering i et område på 240 grader og avviser.
 • Forhøyning til utkastrøret.
 • Hydraulisk heisekran.
 • Styring via en hydraulikk fordeler (eller med joystick).
 
 
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com