Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
  Flishuggere traktordrevne  
 
  Video
 
 
1
Skorpion 280 SDBG
 
     
 

Skorpion 280 SDB er et utmerket valg for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å få flis med uniform størrelse. Flishuggeren har en stor ytelse og er kompakt for komfortabel bruk av maskinen. Denne maskinen er den minste trommelhuggeren med beltedrift som produseres i Europa.

Den høye ytelsen oppnås ved å anvende et trommel skjæresystem og et innmatingssystem som består av en tannet rull med diameter på 280 mm montert på en svingarm, som har til oppgave å presse og trekke inn materialet, og et matebord med et tannet belte med lengde på 680 mm, med en manuelt betjent lasteluke foran. Denne løsningen forenkler innmating av tre, noe som gjør arbeidet lettere og mer effektivt. Operatøren legger materialet på beltet og eventuelt skyver det lett fram. Rullen og beltet er drevet av hydrauliske motorer med reduksjonsgir og en hydraulikkpumpe montert på flishuggeren.

Drivsystemet består av en tresylindret dieselmotor Lombardini LDW 1603 med effekt på 40,1 hk. Motoren er væskekjølt og skjult bak en panser. For å sikre flere timers kontinuerlig drift av flishuggeren, har drivstofftanken en kapasitet på 40 liter.

Maskinens munning med bredde på 265 mm bredde og 190 mm høyde tillater å hugge hele grener med blader og nåler eller runde trestykker med diameter på opptil 18 cm.

Skorpion 280 SDBG har en trommel med flens og tre skjærekniver anordnet i sektorer – en omdreining av trommelen er en skjæring over hele bredden av trommelen. Denne innovative løsningen innebærer en jevn belastning av skjæresystemet, stabil drift av forbrenningsmotoren og drivstofføkonomi.

De spesialiserte skjæreknivene kan slipes ned med opptil 20 mm, noe som gjør at levetiden forlenges markant. Alle knivene er laget av spesielt utvalgt verktøystål og varmebehandlet.

Flishuggeren leveres som standard med trinnløs justering av matehastigheten for materialtykkelser fra 5 til 25 mm. Med denne løsningen kan man få fine fliser som etter ytterligere behandling med en hammerkvern kan brukes for produksjon av briketter og pellets.

Flisen har en jevn størrelse (uten store deler og splinter) takket være en sil som er montert under skjæresystemet. Flisen som går gjennom silen transporteres med en transportskrue til utkastviften og ut gjennom utkastrøret. Utkastrøret kan dreies rundt 360 grader ved hjelp av en skruemekanisme. Røret kan forhøyes om det ønskes.

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

På grunn av forventningene til brukerne, har flishuggeren fått europeisk godkjenning, noe som gjør at maskinen kan registreres for veitrafikk. Flishuggeren er montert på et chassis med én aksel med påløpsbrems og parkeringsbrems samt tilhengerfeste for kule eller øyefeste. Maskinen i form av en spesiell tilhenger tillater rask flytting fra sted til sted.

Flisen kan brukes til direkte forbrenning i ovner, produksjon av kompost, for dekorative formål, og etter ytterligere behandling med en hammerkvern som råmateriale for produksjon av briketter og pellets.

 
 

Tekniske data

   
 
 

MODELL

SKORPION 280 SDBG

Størrelse (L x B x H) [mm]

3750 (4460)* x 1810 x 2380

Vekt [kg]

1620

Grendiameter [mm]

180

Kniver

3 skjærekniver + 1 motkniv

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 22

Kapasitet [m3/h]

opptil 10

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 25 mm (kommer an på materiale)

Innmating

rull og belte med hydraulisk drift

Trommeldiameter [mm]

420

Sikt [mm]

fra 30 til 50

Innmatingsbord (B x H) [mm]

265 x 190

TEKNISKE MOTORSPESIFIKASJONER

Motortype

LOMBARDINI 1603

Motorstørrelse [cm3]

1649

Motorkraft [hk]

40,1

Avkjøling

væske

Drivstofftype

diesel

Drivstofftank [l]

40

Maks. drivstofforbruk [l/h]

6

Tenningssystem

el.start

()* - utfoldet.

 

Standard utstyr:

  • Utkastrør med skruemekanisme for 360 grader rotasjon, avviser.
  • Reservehjul.
  • Moderne LED-lykter.
  • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.

Ekstrautstyr:

  • Forhøyning til utkastrøret.
  • Sammenleggbart utkastrør.
 
 
   
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com