Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player  Mobile trommelfliskuttere  
   
 
1
Skorpion 280 RB
 

Skorpion 280 RB er den minste trommelhoggeren som er egnet for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å få flis med uniform størrelse. På grunn av dens egenskaper er maskinen egnet spesielt for dyrkere av vier for biomasse. Flishuggeren brukes til hugging av grener og trestammer med en diameter på opptil 18 cm. Maskinen er en trommelhugger som skal brukes sammen med en landbrukstraktor med kraftuttak, med effekt på minst 60 hk (540 omdr./min).

Innmatingsområdet med munning med bredde på 265 mm og høyde på 190 mm tillater å hugge hele grener med blader og nåler eller runde trestykker med diameter på 18 cm. Huggesystemet består av 3 skjærekniver anordnet i sektorer på trommelen, og n motkniv. Denne løsningen gir meget høy ytelse med forholdsvis lav traktoreffekt. De spesialiserte skjæreknivene kan slipes ned med opptil 20 mm, noe som gjør at levetiden forlenges markant. Alle knivene er laget av spesielt utvalgt verktøystål og varmebehandlet.

Flisen har en jevn størrelse takket være en sil som er montert under skjæresystemet. Flisen kastes ut ved hjelp av en vifte gjennom et utkastrør som kan dreies rundt 360 grader ved hjelp av en skruemekanisme. Røret kan forhøyes om det ønskes.

Skorpion 280 RB har en hydraulisk innmater bestående av to ruller drevet av separate hydrauliske motorer med reduksjonsgir. Materullene er drevet av en egen hydraulikkpumpe, som er en fordel. Traktoren tjener bare som en drivenhet for flishuggeren.

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene "tykt tre" og "tynt tre" kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen kan brukes til direkte forbrenning i ovner, produksjon av kompost, for dekorative formål, og etter ytterligere behandling med en hammerkvern som råmateriale for produksjon av briketter og pellets.

 

Tekniske data

MODELL

SKORPION 280 RB

Størrelse (L x B x H) [mm]

1735 x 1865 (2590)* x 2350

Vekt [kg]

1100

Grendiameter [mm]

180

Kniver

3 skjærekniver + 1 motkniv

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 22

Kapasitet [m3/h]

opptil 10

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 25 mm (kommer an på materiale)

Innmating

to ruller med hydraulisk drift

Trommeldiameter [mm]

420

Sikt [mm]

fra 30 til 50 mm

Innmatingsbord (B x H) [mm]

265 x 190

Drivkraft

traktordrevet (pto)

()* - utfoldet.

 

Standard utstyr:

  • Utkastrør med skruemekanisme for 360 grader rotasjon, avviser.
  • Kraftuttak.
  • Eget hydraulikksystem.
  • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.

Ekstrautstyr:

  • Forhøyning til utkastrøret.
  • Sammenleggbart utkastrør.
 
 
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com