Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player  Flishuggere traktordrevne  
 
  Video
 
 
1
Skorpion 161 R
 
     
 

Skorpion 161 R er beregnet for bruk med traktorer av medium størrelse (minste effekt på 60 hk), opphengt i trepunkts opphenging på baksiden av traktoren. Denne flishuggeren er lettere og mer kompakt. Drivkraften kommer direkte fra traktorens kraftuttak (uten multiplikator og remdrift).

Innmatingsområdet med munning med bredde på 285 mm og høyde på 165 mm tillater å hugge hele grener med blader og nåler eller runde trestykker med diameter på opptil 16 cm.

Innmatingssystemet består av en rull med diameter på 220 mm montert på en svingarm, som har til oppgave å presse og trekke inn materialet, og en nedre rull med tenner, med diameter på 160 mm. Svingarmen gjør innmatingen enklere og mer effektiv.

Innmatingssystemet er drevet av en hydraulikkpumpe som er montert som standardutstyr på flishuggeren (traktorens hydraulikk er ikke nødvendig). Rullene er drevet fra denne pumpen ved hjelp av hydrauliske motorer med kjedegir.

Skjæresystemet til Skorpion 161 R består av en skive med to kniver som samarbeider med to motkniver. Levetiden av knivene har blitt optimert ved å skjerpe dem på begge sider. Knivene kan vendes om slik at levetiden kan fordobles. Alle knivene er laget av spesielt utvalgt verktøystål og varmebehandlet. I tillegg fungerer skiven som en vifte som kaster ut flisen gjennom utkastrøret som kan settes i en valgfri retning.

Flishuggeren er som standard utstyrt med en av de mest moderne elektroniske avlastningssystemer i Europa, som automatisk hindrer overbelastning av drivsystemet ved å midlertidig stoppe innmatingssystemet. Takket være systemets programvare kan du enkelt endre innstillingene på maskinen og tilpasse den til dine individuelle behov. Programmene tykt tre og tynt tre kan raskt veksles for å tilpasse maskinen til materialet og øke effektiviteten. Systemet har en innebygd drifttidsteller.

Flisen kan brukes til direkte forbrenning i ovner, produksjon av kompost, for dekorative formål, og etter ytterligere behandling med en hammerkvern som råmateriale for produksjon av briketter og pellets.

 
 

Tekniske data

MODELL

SKORPION 161 R

Størrelse (L x B x H) [mm]

2000 x 1950 x 2250

Vekt [kg]

530

Grendiameter [mm]

160

Kniver

2 skjærekniver + 2 motkniver

Innmatingshastighet [mb/min]

opptil 22

Kapasitet [m3/h]

opptil 12

Bredde på oppmalt avfall [mm]

fra 9 til 11

Innmating

to ruller med hydraulisk drift

Skjæreskivediameter [mm]

550

Innmatingsbord (B x H) [mm]

 265 x 165

Drivkraft

traktordrevet (pto)

Minimal kraft på traktor [hk]

60

   
 

Standard utstyr:

  • Utkastrør med skruemekanisme for 360 grader rotasjon, avviser.
  • Kraftuttak.
  • Eget hydraulikksystem.
  • No-stress - Avlastningssystem med timeteller.

Ekstrautstyr:

  • Forhøyning til utkastrøret
 
     
 
   
   
Teknamotor 2011   realizacja: www.dwarazy.com